Поддръжка на мебели от тропическа дървесина


Дървесината е жив материал. Незначителни пукнатини и постепенно настъпващи промени в цвета са нормални явления. Следвайте следните указания за поддръжка, за да запазите дълго време външния вид на Вашите мебели.

Особено новите мебели от тропическа дървесина трябва да се обработят преди употреба с масло (тиково масло, етери1ни масла за тропи1еска дървесина). За целта маслото трябва да се нанася върху мебелите дотогава, докато се достигне момента на насищане., т.е. докато маслото не попива в дървесината. Препоръчва се тази операция да се повтаря един път годишно. А повърхностно еднократно намазване – на 2-3 месеца, в зависимост от условията, при които се намират изделията.

Повърхността на мебелите от тропическа дървесина може да стане грапава от дъждовната влага. Това е нормален процес и се дължи на това, че дървесните влакна по повърхността се изправят. В този случай можете да изшкурите повърхността леко с шкурка и след това отново да намажете с масло. По този начин се възстановяват старите форма и цвят.

Съхранение през зимата

При съхранение в къщи и преди всичко в помещения с централно отопление, мебелите могат да изсъхнат.При някои обстоятелства това може да доведе до образуване на пукнатини. Най-доброто място за съхранение е проветрива градинска беседка.

Ако мебелите не са използвани дълго време или ако дървесината е изсъхнала, винтовете на столовете трябва да се затегнат със специалния шестогранен ключ, приложен за целта!

Фирма КУИЛА предлага поддръжка и освежаване на Вашите мебели преди пролетно-летния сезон и по всяко време.