„КУИЛА“ ЕООД е официален вносител за Европа на висококачествени градински мебели от тропическото дърво куила.

Градински мебели КУИЛА / МЕРБО/ са изработени от  дървен материал, който се смята за един от най-издържливите в света. Във вътрешността си той съдържа естествено етерично масло, което го предпазва от напукване, свиване и прегъване, като по този начин му осигурява дълъг живот. Тропическото дърво куила, от което са изработени градинските мебели,  има степен на твърдост 8.6, сравнена с други известни дървесни видове, като тиково дърво (4.5),кипърски чам (6.5), Jarrah (8.5).

Когато става въпрос за обзавеждане на градината, винаги възниква въпросът какви мебели да се закупят. В повечето случаи мебелите от дърво са най-подходящият избор от гледна точка на създаване на приятна и уютна атмосфера в двора, градината или заведението, тъй като придават естествена топлота на обстановката и се съчетават добре със заобикалящата зелена среда.

Основният проблем при избиране на дървени мебели е, че се предполага, че трябва да бъдат изложени на външни условия – дъжд, слънце, а понякога и сняг, ако се ползват целогодишно. В повечето случаи природата им причинява невъзстановими щети, дори и когато са обилно импрегнирани с байц или друг тип запечатващи бои. Особено крехки пред природните стихии са дървесните видове от нашите умерени ширини – бук, дъб, чам и т.н. За тези мебели е характерно, че изискват сериозна поддръжка и въпреки това нямат много дълъг живот. След 1-2 години неминуемо се появяват изметвания, пукнатини, изкривявания, които повреждат външния вид и функционалността на мебелировката.

Фирма „Куила“ ЕООД предлага решение на тези проблеми, като представя на българския пазар градински мебели, които не се влияят от климатичните условия и имат 10 години пълна гаранция. Мебелите са изработени от дърво куила, което вирее в тропическите гори в района на южния Тихи океан (Индонезия, Малайзия, Филипините, Папуа Нова Гвинея). Куила е една от най-твърдите дървесини в природата. По здравина се нарежда на няколко места след махагона. Именно поради това свойство до скоро не е било възможно от това дърво да се произвеждат градински мебели. В днешно време обработката на куила се извършва с диамантени остриета, тъй като другите материали се износват твърде бързо и производството се оказва нерентабилно. Друго основно качество на дървото е, че във вътрешността си съдържа етерични масла, които го поддържат свежо и го предпазват от слънце и суша. Това се дължи на факта, че куила расте във водна среда.

Дървото куила доказва своите качества през времето на втората световна война, когато местните жители от гореспоменатите държави разчитат на подръчния дървен материал за почти всичко. С куила са се правили покриви и морски диги, дори и палуби на кораби. В последствие, с напредването на технологиите става възможна и по фина обработка, тогава започва и производството на мебели.

Свойствата на тропическата дървесина по отношение на устойчивост и издръжливост, както и екзотичната визия на дървото, тъмен червено-кафеникав цвят с преплетени златисти нишки, правят куила най-подходящият избор при обзавеждане на градината, дома, заведението. Мебелите не се нуждаят от допълнителна поддръжка с байц или лак, което освен, че спестява грижи и труд, придава естественост и по-голям уют в градинската атмосфера.

Предлагаме градински мебели Куила на българския пазар от 11 години. Гаранцията на продуктите е 10 години!